Du học trong tầm tay: Đề thi thử tiếng anh THPT năm 2016

Thứ T5,
14/04/2016
Đăng bởi Nhân viên 01

Kì thi THPT sắp tới, du học trong tầm tay chia sẻ với các bạn đề thi thử tiếng anh THPT giúp các bạn chuẩn bị kì thi này tốt hơn.

SECTION A (8 points)

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1: A. lean                B. teammate                C. beacon                    D. overhead

Question 2: A. booked           B. missed                    C. described                D. pronounced

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following question.

Question 3: A. capture           B. ensure                     C. pleasure                  D. picture

Question 4: A. particular        B. circumstances         C. advertisement         D. environment

Question 5: A. psychiatry      B. inexpensive             C. patriotic                  D. scientific

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 6: Children enjoy telling and listening to ghosts stories, especially on Halloween night.

                                                    A                             B                 C                        D

Question 7:  We had better to review this chapter carefully because we will have some questions on

                                              A                              B                         C              D

 it on our test tomorrow.       

Question 8: Professor Jones said  that a good way to improve your language are learning to practise it.

                                             A                                    B                            C                      D

Question 9: Helen likes to listen to music, to go to the cinema, to chat on the phone and going shopping.                    

                                         A                                 B                               C                     D

Question 10:  Many people have found the monotonous buzzing of the vuvuzela in the 2010-World-Cup

                        A                                             B                                                                C

 matches so annoyed.

                      D

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 11: People  _________can speak English can be understood in many countries.

     A. whose                            B. who                                    C. whom                                 D. which

Question 12: If she ________ sick, she would have gone out with me to the party.

     A. wasn’t                            B. hadn’t been                        C. hasn’t been                        D. weren’t

Question 13:  ________you do better work than this, you won't pass the exam

     A. If                                   B. Although                C. When                                  D. Unless

Question 14: Nam’s score on the test is the highest in the class; he _________ hard last night.

     A.  should have studied                                         B.  may have to study            

     C.  must have studied                                            D.  could have studied

Question 15: The government travel health advisory body  recommends that pregnant women should “consider _________ travel” to areas where Zika outbreaks are currently reported.

     A. to avoid                         B. avoiding                             C. being avoided                    D. avoid

Question 16:  I’d prefer to do it _________ myself, because other people make me nervous.

     A. on                                  B. in                            C. by                                       D. at

Question 17:  After John _________ a rough outline of the model, he will begin painting.

     A. had drawn                     B. has drawn               C. has been drawn                  D. is drawing.

Question 18: To our surprise, the so-called cheap shop was ________ was expected.

     A. as twice as expensive                                        B. expensive as twice as

     C. twice as expensive as                                        D. as expensive as twice

Question 19: The picture is _________; the thief will be most disappointed when he tries to sell it

     A. invalid                           B. priceless                  C. worthless                            D. unprofitable

Question 20: We regret to tell you that the materials you have ordered are ________

     A. out of work                   B. out of stock                        C. out of order.                       D. out of reach

 Question 21: Sir Bobby Charton scored so many goals for Manchester United that  no players of the club have ________ him so far.

     A. come up with                 B. caught up with       C. put up with                         D. look up to

Question 22:  We bought some __________

     A. old lovely German glasses                                 B. German old lovely glasses

     C. German lovely old glasses                                 D. lovely old German glasses

Question 23: Toxic chemicals in the air and land, contaminated water and increased water temperatures have also driven many spices to the verge _________ extinction.

     A. for                                  B. in                                        C. to                                        D. of

Question 24: If you run _________Nam, give him my best wishes.

     A. over                               B. up                           C. into                                     D. to

Question 25: The primary causes of species extinction result _________habitat destruction, commercial exploitation and pollution.

     A. in                                   B. of                            C. for                                      D. from

Question 26: ________successful 'hydrogen bomb' test when many countries reacted with condemnation and suspicion

     A. Hardly North Korea had claimed                     B. Hardly had North Korea claimed 

     C. No sooner North Korea had claimed                D. No sooner had North Korea claimed        

Question 27: People who suffer from lung _________ should not smoke.

     A. disease                           B. sickness                  C. illness                                 D. ill health

Question 28: Nga: “Do you think that we should use public transportation to protect our environment?” Nam: “ _________”

     A. Yes, it’s an absurd idea.                                    B. Well, that’s very surprising.

     C. Of course not. You bet !                                   D. There’s no doubt about it

Question 29:  “ Happy New Year! “ “_________”

             A. Thank you, I am very happy to hear that.

             B. Thank you, I am too.

             C. Thank you, the same to you.

             D. Thank you. I wish you a happy birthday.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s)CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 30: Lack of water  and nutrients has impeded the growth of these cherry tomato plants.

     A. promoted                       B. assisted                   C. realized                               D. prevented

Question 31: I take my hat off to all those people who worked hard to get the contract.

     A. respect                           B. discourage              C. detest                                 D. dislike

Question 32: The sale of drugs is controlled by law in most countries.

     A. permitted                       B. restricted                C. illegal                                  D. binding

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 33 to 42.

                                                            TRAFFIC LIGHTS

The first traffic signal was invented by a railway signaling engineer. It was installed (33) ___ the Houses of Parliament in 1868. It (34)_____ like any railway signal of the time, and was operated by gas.  (35) ____, it exploded and killed a policeman, and the accident discouraged further development until cars became common.

(36) ____ traffic lights are an American invention. Red – green systems were installed in Cleveland in 1914. Three - color signals, operated (37) _____ hand from a tower in the (38) _____ of the street, were installed in New York in 1918. The first lights of this type to (39) ____ in Britain were in London, on the junction between St. James’s Street and Piccadilly, in 1925. Automatic signals were installed (40) ____ year later.

In the past, traffic lights were special. In New York, some lights had a statue on top. In Los Angeles the lights did not just change silently, but would ring bells to (41) _____ the sleeping motorists of the 1930s. These are gone and have been (42) ____ by standard models which are universally adopted.

Question 33:   A. outside                   B. out                          C.out of                      D. outdoors

Question 34:   A. resembled               B. looked                    C. showed                   D. seemed

Question 35:   A. However                B. Therefore                C. Although                D. Despite

Question 36:   A. New                       B. Recent                    C. Modern                  D. Late

Question 37:   A. by                           B. with                                    C. through                   D. in

Question 38:   A. middle                    B. heart                       C. focus                      D. halfway

Question 39:   A. show                       B. appear                     C. happen                    D. become

Question 40:   A. a                             B. in the                      C. in a                         D. the

Question 41:   A. rise                          B. raise                        C. wake                       D. get up

Question 42:   A. reproduced             B. replaced                  C. removed                 D. remained

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 43 to 52.

      Human Nutrition is the study of how food affects the health and survival of the human body. Human beings require food to grow, reproduce, and maintain good health. Without food, our bodies could not stay warm, build or repair tissue, or maintain the heartbeat. Eating the right foods can help us avoid certain diseases or recover faster when illness occurs. These and other important functions are fueled by chemical substances in our food called nutrients. Nutrients are classified as carbohydrates, proteins, fats, vitamins, minerals, and water.

      When we eat a meal, nutrients are released from food through digestion. Digestion begins in the mouth by the action of chewing and the chemical activity of saliva, a watery fluid that contains enzymes, certain proteins that help break down food. Further digestion occurs as food travels through the stomach and the small intestine, where digestive enzymes and acids liquefy food and muscle contractions push it along the digestive tract. Nutrients are absorbed from the inside of the small intestine into the bloodstream and carried to the sites in the body where they are needed. At these sites, several chemical reactions occur, which ensures the growth and function of body tissues. The parts of foods that are not absorbed continue to move down the intestinal tract and are eliminated from the body as feces.

      Once digested, carbohydrates, proteins, and fats provide the body with the energy it needs to maintain its many functions. Scientists measure this energy in kilocalories, the amount of energy needed to raise one kilogram of water one degree Celsius. In nutrition discussions, scientists use the term calorie instead of kilocalorie as the standard unit of measure in nutrition.

      Nutrients are classified as essential or nonessential. Nonessential nutrients are manufactured in the body and do not need to be obtained from food. Examples include cholesterol, a fatlike substance present in all animal cells. Essential nutrients must be obtained from food sources, because the body either does not produce them or produces them in amounts too small to maintain growth and health. Essential nutrients include water, carbohydrates, proteins, fats, vitamins, and minerals.

      An individual needs varying amounts of each essential nutrient, depending upon such factors as gender and age. Specific health conditions, such as pregnancy, breast-feeding, illness, or drug use, make unusual demands on the body and increase its need for nutrients. Dietary guidelines, which take many of these factors into account, provide general guidance in meeting daily nutritional needs.            

       From “Human Nutrition” by Worthington-Roberts, Bonnie, Microsoft ® Student 2009.

Question 43:  The first paragraph mainly discusses ______.

     A. chemical substances in our food

     B. a variety of essential nutrients to human beings

     C. the importance of food to human beings

     D. the study of human nutrition

Question 44:  The word “released” in the second paragraph mostly means “         ”

     A. refused                          B. produced                            C. expressed               D. renewed

Question 45:  Which of the following is NOT true about the process of digestion

       A. The small intestine covers the whole digestive system.

B. The small intestine helps the body absorb nutrients.

C. Nutrients are carried to different sites in the body

D. Saliva plays an important role in the first stage of digestion

Question 46:  The word “maintain” in the  paragraph is closest  meaning to “         ”

     A. obtain                            B. provide                               C. keep performing     D. carry on making

Question 47:  According to the passage, nutrients are absorbed ______.

     A. over the whole body                 B. in the mouth

     C. in the stomach                           D. in the small intestine

Question 48:  According to the passage, which of the following provides energy for the body?

     A. Proteins, fats, and minerals

     B. Carbohydrates, proteins, and fats

     C. Carbohydrates, minerals, and water

     D. Proteins, vitamins, and carbohydrates

Question 49:  In nutrition discussions, the standard unit used to measure nutrients is ________.

     A. kilocalorie                      B. kilogram                             C. calorie                     D. gram

Question 50:  The word “which” in the last paragraph refers to______.

     A. general guidance           B. unusual demands                C. dietary guidelines   D. nutritional needs

Question 51:  Which of the following is NOT mentioned in the passage?

     A. Classification of nutrients

     B. The body’s need of nutrients

     C. The effects of food on the body

     D. Food sources from animals

Question 52:  Through the passage, the author provides the readers with _______.

     A. instructions                    B. some information               C. some proposal        D. orders

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 53:  She is a very generous old woman. She has given most of her wealth to a charity organization.

     A. mean                              B. kind                                                C. hospitable               D. amicable

Question 54:  After five days on trial, the court found him innocent of the crime and he was released.

     A. guilty                             B. naive                                   C. benevolent              D. innovative

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 55 to 64.

       Very few people in the modern world obtain their food supply by hunting and gathering in the natural environment surrounding their homes. This method of harvesting from nature's provision is the oldest known subsistence strategy and has been practised for at least the last two million years. It was, indeed, the only way to obtain food until rudimentary farming and the domestication of wild animals were introduced about 10,000 years ago.

       Because hunter-gatherers have fared poorly in comparison with their agricultural cousins, their numbers have dwindled, and they have been forced to live in marginal environments, such as deserts and arctic wastelands. In higher latitudes, the shorter growing seasons have restricted the availability of plant life. Such conditions have caused a greater dependence on hunting, and on fishing along the coasts and waterways. The abundance of vegetation in the lower latitudes of the tropics, on the other hand, has provided a greater opportunity for gathering a variety of plants. In short, the environmental differences have restricted the diet and have limited possibilities for the development of subsistence societies.

       Contemporary hunter-gatherers may help us understand our prehistoric ancestors. We know from the observation of modern hunter-gatherers in both Africa and Alaska that a society based on hunting and gathering must be very mobile. While the entire community camps in a central location, a smaller party harvests the food within a reasonable distance from the camp. When the food in the area has become exhausted, the community moves on to exploit another site. We also notice seasonal migration patterns evolving for most hunter-gatherers, along with a strict division of labor between the sexes. These patterns of behavior may be similar to those practised by mankind during the Paleolithic Period.

Question 55: A typical feature of both modern and prehistoric hunter-gatherers is that ____________.

     A. they don't have a healthy and balanced diet     B. they live in the forests for all their life

     C. they don't have a strong sense of community   D. they often change their living places

 Question 56: The word "marginal" in the second paragraph is closest in meaning to ____________.

     A. suburban            B. disadvantaged                    C. forgotten                D. abandoned

 Question 57: According to the passage, studies of contemporary subsistence societies can provide a _________.

     A. deeper insight into the dry-land farming                      B.further understanding of modern subsistence societies

     C. broader vision of prehistoric natural environments       D. further understanding of prehistoric times

 Question 58: According to the passage, subsistence societies depend mainly on ____________.

     A. agricultural products     B. nature's provision               C. farming methods    D. hunter-gatherers' tools

 Question 59: According to the author, most contemporary and prehistoric hunter-gatherers share ___________.

     A. only the way of duty division                           B. some restricted daily rules

     C. some methods of production                            D. some patterns of behavior

 Question 60: Which of the following would serve as the best title of the passage?

     A. Hunter-gatherers: Always on the Move            B. Evolution of Humans' Farming Methods

     C. Hunter-gatherers and Subsistence Societies     D. A Brief History of Subsistence Farming

 Question 61: In the lower latitudes of the tropics, hunter- gatherers   ____________.

     A. have better food gathering from nature                        B. live along the coasts and waterways for fishing

     C. harvest shorter seasonal crops                           D. can free themselves from hunting

 Question 62: According to the passage, which of the following is NOT mentioned?

     A. The environmental differences produce no effect on subsistence societies.

     B. Hunting or fishing develops where there are no or short growing seasons.

     C. The number of hunter-gatherers decreases where farming is convenient.

     D. Harvesting from the natural environment had existed long before farming was taken up.

 Question 63: The word "conditions" in the second paragraph refers to ____________.

     A. the situations in which hunter-gatherers hardly find anything to eat

     B. the places where plenty of animals and fish can be found

     C. the environments where it is not favorable for vegetation to grow

     D. the situations in which hunter-gatherers can grow some crops

 Question 64: The word "domestication" in the first paragraph mostly means ____________.

     A. making wild animals used to living with and working for humans

     B. adapting animals to suit a new working environment

     C. hatching and raising new species of wild animals in the home

     D. teaching animals to do a particular job or activity in the home

SECTION B (2 points)

I. Finish each of the following sentences in such a way that it means the same as the sentence printed before it. Write your answers on your answer sheet.

Question 1:  People believe that the Chinese invented paper in 105 A.D.  

       Paper ___________________________________________________________

Question 2: “You didn’t pay attention to what I said,” the teacher said to him

       The teacher accused _________________________________________________

Question 3: It was such a boring film that we left before the end.

       The film __________________________________________________________

Question 4: Jenny finds it very much relaxing to listen to this wonderful type of music.

       It’s very much _____________________________________________________

Question 5:  I'd never seen such a gigantic fish before!
       Never ____________________________________________________________

II. In about 140 words, write a paragraph about the advantages of the Internet. Write your
paragraph on your answer sheet.

The following prompts might be helpful to you.

- A source of information

- A source of entertainment

- A mean of education

Đáp án:

1.D 2.C 3.B 4.B 5.A 6.B 7.A 8.C 9.D 10.D
11.B 12.B 13.D 14.C 15.B 16.C 17.B 18.C 19.C 20.B
21.B 22.D 23.D 24.C 25.D 26.B 27.C 28.D 29.C 30.D 
31.A 32.B 33.A 34.B 35.A 36.C 37.A 38.A 39.B 40.A
41.C 42.B 43.C 44.B 45.A 46.C 47.D 48.B 49.C 50.C
51.D 52.B 53.A 54.A 55.D 56.B 57.D 58.B 59.D 60.C
61.A 62.A 63.C 64.A

Nguồn: sưu tầm trên internet

popup

Số lượng:

Tổng tiền: