Đề thi thử môn tiếng Anh THPT Quốc gia năm 2016 - Đề số 1_du học trong tầm tay sưu tầm

Thứ T3,
08/03/2016
Đăng bởi Nhân viên 01

Kì thi THPT sắp tới, duhoctrongtamtay sưu tầm một số đề thi giúp các bạn học sinh lớp 12 chuẩn bị kiến thức thật tốt cho kì thi.

I. Mark the letter A, B, C, D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.
Question 1: A. canoeing B. career C. canal D. caring
Question 2: A. fasten B. often C. digest D. castle
Question 3: A. nonexistent B. none C. nonsense D. gross
II. Mark the letter A, B, C, D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three
in the position of the primary in each of the following questions.
Question 4: A. Christianity B. centenarian C. eradicated D. economic
Question 5: A. pioneer B. committee C. precision D. gorilla
III. Mark the letter A, B, C, D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the
fo
llowing questions.
Question 6: You saved my life. I thank you from the ____ of my heart.
A. centre B. bottom C. depths D. top
Question 7: Did you have an argument with Francis?” “If you had been there, you ____ the same.”
A. did B. would have done C. had done D. would be
Question 8: If orders keep coming in like this, I‟ll have to ____ more staff.
A. give up B. add in C. gain on D. take on
Question 9: He couldn‟t rest or sleep because ____ too much coffee.
A. drinking B. been drinking C. had been drinking D. he had been drinking
Question 10: There is a very clear relationship ____ education and academic success.
A. about B. between C. for D. in
Question 11: Everyone should travel; it really ____ the mind.
A. broadens B. develops C. opens D. widens
Question 12: Many people believe that violent computer games can have a harmful ____ on children.
A. affect B. effect C. damage D. involvement
Question 13: Navigation around the globe is a lot simpler thanks to the information we receive from ____.
A. satellites B. stations C. systems D. shuttles
Question 14: What do you think ____ me?
A. told B. they told C. didn‟t tell D. did he tell
Question 15: When you do something, you should _________.
A. weigh up the pros and cons B. get through to
C. turn over a new leaf D. go down well with
Question 16: Something ____ happened or they would be here by now.
A. must B. must be C. must have D. must have been
Question 17: We were told to put it where it was usually ____.
A. belonged B. fit C. had D. stored
Question 18: A demonstration is an act of showing by giving proof or ____evidence.
A. a B. an C. the D. Ø
Question 19: She liked to say that she was just one of his ____ happy customers.
A. all B. lots of C. many D. some
Question 20: I asked Meg earlier if she thought it would rain and she said “I ____.”
A. hope B. hope it C. hope not D. don‟t hope so
Question 21: I‟m ____ a swimmer as my sister.
A. better B. good as C. not as good D. so good
Question 22: We decided to ____ in Athens for a few days on our way home.
A. stop over B. put up C. set up D. close down
Question 23: Some of the girls in my group tease me because I don‟t wear makeup but I don‟t ____.
A. wear B. care C. do D. like
Question 24: There is no point in trying to warn him of the danger. He will just ____ a deaf car.
A. show B. turn C. give D. offer
IV. Mark the letter A, B, C, D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the
underlined word(s) in each of the following questions.
Question 25: Prior to World War I, 20 percent of American homes had electricity.
A. Before B. During C. After D. Despite
Question 26: The flowering pebble is a plant that looks like a stone and grows in arid areas.
A. deserted B. damp C. dry D. barren
V. Mark the letter A, B, C, D to indicate the word(s) SIMILAR in meaning to the underlined word(s) in
each of the following questions.
Question 27: Originally developed for Southern California, the Richter Scale was expanded for worldwide use.
A. prolonged B. enlarged C. minuscule D. swamped
Question 28: The jute, a relative of the basswood trees, flourishes in warm humid climates.
A. amplifies B. swells C. thrives D. prolongs
Question 29: Excessive amounts of lead in the air can decrease a child‟s intelligence.
A. boom B. diminish C. abate D. swamp
VI. Mark the letter A, B, C, D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction
in each of the following questions.
Question 30: Playing jokes onApril Fool‟s Day is common in many regions, although noneknows how the tradition began.
A. jokes on B. none C. knows how D. began
Question 31: Farmers in all parts of Asia own their own farms, but tenant farmers are also practiced.
A. Farmers B. own C. own farms D. farmers are
Question 32: Japanese initially usedjeweled objects to decorate swords and ceremonial items.
A. Japanese B. used C. jeweled D. decorate
Question 33: Because of attitudes shape behavior, psychologists want to find out how opinions arc formed.
A. Because of B. shape C. psychologists D. are formed
Question 34: As the roles of people in society change, so does the rules of conduct in certain situations.
A. As the roles B. so does C. rules of D. situations

VII. Read the following passage and mark the letter A, B, C, D on your answer sheet to indicate the
correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.
Denmark Denmark is the smallest and most southerly of the countries of Scandinavia. (35) ____ lie in northern Europe. It is probably best (36) ____ for being home to the powerful Vikings, (37) ____ 1,000 years ago. Denmark is a small country, with limited natural (38) ____. Nevertheless, it has become one of the richest countries in the (39) ____. Denmark has its own (40) ____ culture and traditions, and a tonguetwisting language, which includes several different dialects. Although Denmark is a member (41) ____ the European Union, recently it has been reluctant to work more closely with the EU and give up (42) ____ of its independence.
Wealth in Denmark is shared out more evenly than in most countries, because people pay high taxes. Many workers pay more than 50 percent of their wages in tax. The money is used to pay (43)____ a welfare system which includes health care, benefits for the unemployed and the elderly, and public services. Compared to the rest of the world, it is (44) ____ to become either very rich or very poor in Denmark.
Question 35: ________(35)
A. whose B. when C. which D. where
Question 36: ________(36)
A. liked B. known C. seen D. heard
Question 37: ________(37)
A. over B. more C. since D. less
Question 38: ________(38)
A. resources B. features C. natures D. sources
Question 39: ________(39)
A. earth B. land C. space D. world
Question 40: ________(40)
A. distant B. distinctive C. disliked D. disinterested
Question 41: ________(41)
A. from B. to C. in D. of
Question 42: ________(42)
A. many B. every C. very D. some
Question 43: ________(43)
A. at B. for C. on D. to
Question 44: ________(44)
A. impossible B. simple C. difficult D. easy
VIII. Read the following passage and mark the letter A, B, C, D on your answer sheet to indicate the
correct answer to each of the questions .
Arthur Dove Ar thur Dove was an abstract nature painter whose work was radically different and underappreciated in the American art scene. [1] In fact, Dove was the first American artist to paint in an entirely abstract manner. [2] He painted a set of
six abstract works around 1910, prior to the European artist Wassily Kandinsky‟s famous abstract compositions. [3] Kandinsky‟s abstract work, however, complemented the cultural context in Europe, and was
therefore appreciated. Dove‟s work had no similar cultural context in America. [4] Overall, Dove's abstract paintings did nothing to change Amercican art. His work was not once but twice
orphaned: by the general indifference of the Amercican public, and by his own reclusive nature. Nevertheless, Dove's abstract paintings remain interesting compositions on nature.
Dove once wrote, “I would like to make something that is real in itself, or to be real without looking like something else, that does not remind anyone of any other thing, and that does not have to be explained, like the
letter A for instance.”
Question 45: What is the main purpose of this passage?
A. to discuss the effects of Dove‟s work on Europe
B. to compare the works of Dove and Kandinsky
C. to explain why Dove‟s work is famous
D. to explain why Dove‟s paintings did not change the American art scene
Question 46: According to the passage, why weren‟t Dove‟s works noticed?
A. Because there were too many abstract nature painters at the time.
B. Because his paintings did nothing to change society.
C. Because they did not have a cultural context in America.
D. Because America was not interested in European painters.
Question 47: The word "orphaned" in the passage is closest in meaning to ____.
A. criticized B. ignored C. valued D. destroyed
Question 48: According to the passage, which of the following is not true about Dove and Kandinsky?
A. One was popular, while the other not. B. They were both European painters.
C. Their works were somewhat similar. D. They were boih abstract artists.
Question 49: The word "indịfference" in the passage is the opposite of ____.
A. dislike B. interest C. joy D. ignorance
Question 50: Which of the following can be inferred from the reading?
A. Dove gave up painting because the American public did not care.
B. Dove„s work is more appreciated today than when it first appeared.
C. Dove did not have support from European artists.
D. Dove‟s unsuccessful exhibition led him to change his style.
Question 51: Which is the best place for the following sentence?
“This, however, did not make him famous.”
A. [1] B. [2] C. [3] D. [4]
Question 52: The word “reclusive" in the passage is closest in meaning to ____ .
A. charming B. sociable C. shy D. generous
Question 53: Which of the following best expresses the meaning of the quotation?
A. Dove wanted to create works of art that were absolutely unique.
B. Dove wanted people to “read” his paintings as if they were letters.
C. Dove wanted his art to remind people of other artists‟ work.
D. Dove wanted to create art that was difficult to explain.
Question 54: The paragraph following the passage world most probably be _____.
A. a discussion of why Dove‟s work was orphaned
B. a discussion of the European art scene
C. a discussion of the differences between the works of Dove and Kandinsky
D. a discussion of Dove‟s best paintings
IX. Read the following passage and mark the letter A, B, C, D on your answer sheet to indicate the
correct answer to each of the questions .
Television An American TV network has had an international hit with the drama "24”. a thriller known for its suspense and often graphic violence. Over the past year, controversy has surrounded the series because of its portrayal of Muslim terrorists and its frequent scenes of torture. But the content of “24” is not the only thing that would have been unthinkable on primetime television 20 years ago. Its form also represents a major change in
modem TV: during each episode‟s 44 minutes a realtime hour, minus 16 minutes for commercials – the show connects the lives of 21 different characters, each with their own personalities and specific relationships
with other characters. Nine different story lines (or “threads") arc depicted, each involving events and information revealed in previous episodes. [ I ] [2] For years many people have assumed that popular culture is in a state of decline rapidly degenerating
into “junk culture" with no worthwhile purpose. But an interesting new book challenges that assumption.
“Everything Bad is Good for You: How Today‟s Popular Culture Is Actually Making Us Smarter," by Steven
Johnson, makes a persuasive argument that today‟s complex TV dramas and other pop culture Products gives healthy mental exercise. He calls the use or complex, interwoven plot lines involving multiple characters
“multithreading”, and it is a new and growing phenomenon in TV To keep up with shows like “24", he points
out, you must “pay attention, make inferences, track shifting social relationships", and these cognitive
challenges are changịng our mental development for the better. [3] [4] The most obvious change in the last five years of narrative entertainment is the rise of reality TV, Surely,
you might be thinking, watching “Survivor" or “The Bachelor” cannot possibly raise anyone's IQ “Survivor” is
now in its tenth season, and “The Bachelor” is in its seventh. But as Johnson tells us lately “even the junk has
improved”. The new reality shows are like games: they arc series of competitive tests, each more challenging
than the last, and with rules that must be learned as you play. On “Survivor" for instance, the participants and the audience know the general objective of the game but each episode brings new challenges that require quick thinking. Success in these games calls for the intellectual labor of finding the weak spots in the rules and in your opponents. This labor is done not just by the stars of the shows but the viewers at home as well. This is what makes these shows such fun to watch the human mind enjoys being challenged. As Johnson writes,
“There‟s real pleasure ... in solving puzzles, detectingpatterns or understanding a complex narrative system."
Question 55: What is the topic of the passage?
A. The decline of TV today B. Benefits of TV today
C. TV and culture D. Why “24” became a
hit Question 56: Which is the best place for the following sentence?
“It is not only hourlong dramas that make us smarter."
A. [l] B. [2] C. [3] D. [4]
Question 57: The word “each” in paragraph I refers to ____. .
A. story lines B. characters C. episodes D. personalities Question 58: The author begins the passage by discussing “24” in order to
____.
A. prove that TV has become much more violent
B. show how TV has become more complex
C. explain why many TV shows nowadays are controversial
D. argue against ỈIS graphic violence and portrayal of terrorists Question 59: It can be inferred that the author of the passage
A. agrees with Steven Johnson‟s views
B. strongly disagrees with Steven Johnson's views
C. has no opinion about Steven Johnson‟s views
D. agrees with some of Johnson‟s views but disagrees with others
Question 60: According to the passage, Johnson‟s book argues all following except that ____.
A. popular culture is not in decline
B. many TV shows involve cognitive challenges
C. people enjoy the effort of understanding complex shows
D. hourlong dramas bring the greatest benefits
Question 61: "Multithreading" in TV is a new type of ____. .
A. form B. content C. series D. character
Question 62: The author mentions "junk culture” in paragraph 2 in order to ____ .
A. emphasize how worthless most TV shows are
B. contrast a common view of TV with the one he presents in the passage
C. explain why TV viewing is in decline in the United States
D. argue against the view that popular culture can be worthwhile Question 63: The word “they" in paragraph 3 refers to ____.
A. junk B. shows C. games D. “Joe Millionaire” and "The
Bachelor” Question 64: The word "detecting" in paragraph 3 is closest in meaning to ____ .
A. making B. admiring C. remembering D. finding
Part II. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first sentence.
Question65: Students may not park here.
Students are........................................................................................................................................
Question66: We‟ve written fifty per cent of the report already.
Half . ....................................................................................................................................................
Question67: She didn‟t escape injury; she wasn't wearing a crash helmet.
If only .................................................................................................................................................
Question68: Amy was bitten by a dog when she was very young and she still remembers it.
Amy still remembers ..........................................................................................................................
Question69: “I shall return the day after tomorrow." His only comment ..............................................................................................................................

Đáp án:

1.D 2.C 3.B 4.C 5.A 6.B 7.B 8.D 9.D 10.B
11.A 12.B 13.A 14.B 15.A 16.C 17.D 18.D 19.C 20.C
21.C 22.A 23.B 24.B 25.C 26.B 27.B 28.C 29.B 30.B
31.D 32.A 33.A 34.B 35.C 36.B 37.A 38.A 39.D 40.B
41.D 42.D 43.B 44.C 45.D 46.C 47.B 48.B 49.B 50.B
51.C 52.C 53.A 54.D 55.B 56.D 57.A 58.B 59.D 60.D
61.A 62.B 63.C 64.D
 

Nguồn:dethithu.net
 

popup

Số lượng:

Tổng tiền: